• Kunstroute Atelier in Beeld

  Atelier in beeld is hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars in heel Vlaanderen en Brussel. Op 6 & 7 mei 2023 kun je opnieuw binnenkijken achter de schermen van meer dan 1400 inspirerende plekken. Ook in het Belgische Lommel zetten tal van beeldend kunstenaars hun deuren open. Voor meer info over alle locaties in Belgie en openingstijden zie https://www.atelierinbeeld.be/nl
  Ruim 1400 locaties in Vlaanderen en Brussel , Weerstandslaan 9, Lommel, België
  6 mei 2023 tot en met 7 mei 2023
  Meer informatie
 • In Gebed

  13 kunstenaars doen mee aan de tentoonstelling In Gebed. De bezoeker kan een luisterende en stille tocht maken langs diverse kunstwerken in schilderijen, beeldhouwwerk, grafiek, fotografie en installatiekunst. U kunt tijdens uw bezoek zelf ontdekken waar gebed om gaat. Verdere info op website Pastoraal Informatie Centrum
  Pastoraal Informatie Centrum (PIC), Tulpinstraat 75, Hasselt (Kiewit), België
  15 maart 2023 tot en met 21 april 2023
  Meer informatie
 • Kunstuur

  Expo Kunstuur is een bijzondere expositie. In deze groepsexpo van Kunstkring Heikracht werden de deelnemende leden uitgedaagd om een aantal kunstwerken te maken naar een thema. Dat kon een gedicht, lied, boek, film enz. zijn. 24 Kunstenaars zijn hun atelier ingedoken en laten tijdens de expositie hun resultaten zien. Het beloofd een spannende expositie te worden..
  Galerie CC Adelberg, Aelbergspark 1, Lommel, België
  21 januari 2023 tot en met 29 januari 2023
  Meer informatie
 • Horizon - 1987

  Horizon - 1987 is een expo ter gelegenheid van het 35 jarig bestaan van Kunstkring Kosmos in Lommel welke bestaat uit 2 delen. De leden werden uitgedaagd om op thema kunstwerken te maken. Galerie CC De Adelberg is dagelijks geopend en extra tijdens de voorstellingen in CC De Adelberg. www.ccdeadelberg.be
  Galerie CC De Adelberg, Adelbergspark 1, Lommel, België
  3 december 2022 tot en met 18 december 2022
  Meer informatie
  Online expositie
 • Buiten Gewoon Kunstig 5

  Na 2 x uitstel ivm Corona gaat het 2-jarig buitengebeuren weer van start. Deze keer alweer voor de 5e maal dus een lustrum. In het Pinkster weekend is er 3 dagen lang kunst te zien in de Elsen 13 in Lommel. Ook worden er enkele demonstraties gegeven. Ik, Elsa van den Hoogen, geef demonstraties in Grafiek. Onder de bezoekers worden ook enkele kunstwerken verloot. De kunstenaars heten u allen welkom
  Prive tuin Steenbeeke/Jordense, Elsen 13, Lommel, België
  4 juni 2022 tot en met 6 juni 2022
  Meer informatie
 • Atelier in Beeld

  In Belgie wordt in heel Vlaanderen en het Brussels Gewest een atelier route gehouden. Er zijn honderden ateliers open waar kunstenaars u een kijkje geven in hun atelier. Op de website kunt u ingeven in welke regio u de ateliers wilt bezoeken. Ook mijn atelier is op 13, 14 en 15 mei open. Onder de bezoekers van mijn atelier verloot ik een grafisch kunstwerkje. U bent van harte welkom.
  Diverse locaties in Belgie, Weerstandslaan 9, Lommel, België
  13 mei 2022 tot en met 15 mei 2022
  Meer informatie
 • Kosmos versus (de) Kosmos

  Kunstkring Kosmos bestaat dit jaar 35 jaar. Kosmos versus (de) Kosmos is de eerste van de 3 expo's welke in dit jubileumjaar te zien zijn. 20 Leden nemen deel aan deze tentoonstelling.
  Huis van de Stad, Hertog jan plein 1, Lommel, België
  25 april 2022 tot en met 20 mei 2022
  Meer informatie
 • Weerzien met Kunst

  5 kunstenaars laten corona achter zich en laten zien dat ze de afgelopen tijd niet stil hebben gezeten. Het weerzien ontvlamt in een mooie expositie in de Galerie van De Adelberg met kunstwerken in Aquarel, Tekenen, Keramiek, Grafiek, Fotografie en Bronzen Beelden. Deelnemende kunstenaars zijn Paula Aerts, Agy Claessen, Elsa van den Hoogen, Dirk Ercken en Eric Vanmechelen. Inkom gratis.
  Galerie CC Adelberg, Adelbergspark 1, Lommel, België
  5 maart 2022 tot en met 27 maart 2022
  Meer informatie
 • Grafiek in "De Smeltkroes"

  in Beurs- en conferentiecentrum "De Smeltkroes" in Maarheeze (NL) exposeert Elsa van den Hoogen uit Lommel (B) 25 grafische kunstwerken. Zij laat kunstwerken in diverse druktechnieken zien zoals zeefdruk, houtdruk, monotype, etsen en blinddrukken. Geef even een seintje als u graag wilt dat Elsa van den Hoogen aanwezig is om tekst en uitleg te geven. UPDATE Till Kraaijvanger exposeert niet.
  Beurs-en conferentiecentrum , Kijkakkers 1, Maarheeze, Nederland
  14 november 2019 tot en met 18 december 2019
  Meer informatie
  Online expositie
 • Gheconterfeyt - Tussen hemel en Aarde

  Generaties lang maakten kunstenaars zich meester in het conterfeiten, het ‘nabootsen’ van de werkelijkheid. Voor hun jaarlijkse expositie tonen de leden van Kunstkring Kosmos dit jaar hetgeen ze ‘conterfeiten’ in het voormalige kerkje Sint Jozef van Stevensvennen Lommel. Een unieke stilteplek, ook ergens tussen hemel en aarde.
  Sint-Jozefkerk Stevensvennen, Roerstraat, Lommel, België
  9 november 2019 tot en met 24 november 2019
  Meer informatie
 • Kunstroute ArtExpo 2

  In de stad Lommel (B) wordt 21 en 22 september 2019 de 2e editie van de Kunstroute ArtExpo gehouden. Op 12 locatie laten 31 kunstenaars hun kunstwerken zien en/of geven demonstraties. De route is gratis toegankelijk. Onder de bezoekers worden 4 kunstwerken van deelnemende kunstenaars verloot. De locaties zijn open van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer info en route zie de website Kunstkring Kosmos.
  Infopunt kunstroute ArtExpo 2: Kerk Sint Pietersbanden, Kerkplein (Centrum) , Lommel (B), België
  21 september 2019 tot en met 22 september 2019
  Meer informatie
 • drukdrukdruk 2019

  drukdrukdruk is een Belgisch grafiek weekend. Door heel België zijn tijdens dit weekend de grafiek afdelingen van diverse academies en de ateliers bij diverse grafiekkunstenaars op locatie open. Er worden demonstraties, workshops en tentoonstellingen gehouden. Het grafiek atelier van Elsa van den Hoogen is ook open. Onder de bezoekers van Elsa haar atelier wordt een grafisch kunstwerk verloot.
  Grafisch atelier Elsa van den Hoogen, Weerstandslaan 9, Lommel (B), België
  4 mei 2019 tot en met 5 mei 2019
  Meer informatie
 • Prijs voor Grafiek Fonds Hilde Demedts

  Fonds Hilde Demedts houdt haar 2 jaarlijkse expositie van de geselecteerden van de grafiekwedstrijd Hilde Demedts in het Museum van Deinze en de Leiestreek (Mudel) in Deinze België.
  Museum van Deinze en de Leiestreek (Mudel), L. Mattyslaan 3-5, Deinze, België
  23 februari 2019 tot en met 10 maart 2019
  Meer informatie
 • Wintersalon

  Koninklijke Kunstkring Heikracht uit Neerpelt (B) houdt weer haar jaarlijkse Wintersalon. 23 Leden laten zich weer van hun beste kant zien. Dit jaar is ook een heel bijzonder jaar omdat de Kunstkring Heikracht jaar 90 jaar bestaat. Er wordt extra aandacht besteed aan de oprichters van Kunstkring Heikracht. Dus de moeite waard op deze Wintersalon te bezoeken.
  Cultureel Centrum de Adelberg, Adelbergpark , Lommel, België
  26 januari 2019 tot en met 3 februari 2019
  Meer informatie
 • Demonstratie Grafiek

  Op zondag 4 november 2018 geef ik in het Waalres Museum een demonstratie Grafiek. Ik ga kleine monotypes maken. Monotypes is een techniek waarbij ik allemaal unieke afdrukjes maak. Deze grafiekjes ga ik tijdens de demonstratie verkopen voor €10,00 en de opbrengst komt helemaal ten goede van de Stichting Benares Schoolfonds die onderwijs mogelijk maakt voor kansarme kinderen in India
  Het Waalres Museum, Willibrorduslaan 4, Waalre, Nederland
  4 november 2018 tot en met 4 november 2018
  Meer informatie
 • Met Druk en Verve(n)

  Elsa van den Hoogen exposeert haar Grafiek en Wil Kersten laat zijn Acryl schilderijen zien. Door hun tegenstellingen is het een unieke combinatie geworden. Elsa van den Hoogen toont veel recent werk waaronder een aantal grafische werken die op Chinees papier zijn afgedrukt en als een Kakemono worden opgehangen. Op zondag 4 november is er in het museum een kleine demonstratie Grafiek.
  Het Waalres Museum, Willibrorduslaan 4, Waalre, Nederland
  13 oktober 2018 tot en met 18 november 2018
  Meer informatie
  Online expositie
 • Zomersalon

  13 Kunstenaars exposeren hun recente kunstwerken. Er is een diversiteit aan kunstdisciplines te zien welke goed tot hun recht komen in deze verbouwde hoeve. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.
  Galerie De Oude Barrier, Luikersteenweg 773, Hasselt (Wimmertinge), België
  5 augustus 2018 tot en met 28 augustus 2018
  Meer informatie
 • Buiten Gewoon Kunstig 4

  Tijdens het Pinksterweekend wordt in een grote tuin in Lommel (B) weer een Buiten Gewoon Kunstig gehouden. Er zijn een 9-tal kunstenaars aanwezig die u laten kennis maken met diverse technieken in de kunst. Er zijn verspreid over de dagen diverse demonstraties te zien. Onder de bezoekers worden ook gratis een aantal kunstwerkjes verloot. 1e Pinksterdag is er een vocale verrassing.
  Tuin Steenbeeke/Jordense, Elzen 13, Lommel, België
  19 mei 2018 tot en met 21 mei 2018
  Meer informatie
 • DRUKDRUKDRUK 2018

  Het Grafiekweekend in België. Elsa van den Hoogen uit Lommel stelt haar grafisch atelier dit DRUKDRUKDRUK weekend ook open. Ze laat diverse demonstraties zien in grafiek waarvan enkele technieken thuis zonder drukpers ook heel simpel te doen zijn. Tevens is er een kleine expositie van haar meest recente kunstwerken. Iedereen is van harte welkom. Toegang gratis
  Grafische atelier Elsa van den Hoogen, Weerstandslaan 9, Lommel, België
  5 mei 2018 tot en met 6 mei 2018
  Meer informatie
 • International Paper Art Biennal-Art on Paper 2018

  Een internationale tentoonstelling van papierkunst en kunst op papier zoals Grafiek, Tekenkunst en Fotografie
  Gemeenschapscentrum Den Breughel, Wespelaarsesteenweg 85, Haacht, België
  24 februari 2018 tot en met 4 maart 2018
  Meer informatie
 • WINTERSALON 2018

  Koninklijke Kunstkring Heikracht uit Neerpelt (B) organiseert voor haar leden weer de jaarlijkse Wintersalon. 21 Leden tonen weer een diversiteit aan kunstwerken.
  CC De Adelberg, Adelbergspark 1, Lommel, België
  27 januari 2018 tot en met 4 februari 2018
  Meer informatie
 • SiO2

  Ter gelegenheid van het 30 jarig jubileum van Kunstkring Kosmos exposeren 29 leden op de tentoonstelling SiO2. Als lid van Kunstkring Kosmos doe ik ook mee aan deze tentoonstelling. Alle geëxposeerde werken hebben iets met zand (SiO2) te maken en dat past precies in het project waar ik mee bezig ben n.l. strand, houten paalhoofden en blokkendam. Ik laat 3 van mijn laatste kunstwerken zien.
  CC de Adelberg, Adelbergpark 1, Lommel, België
  25 november 2017 tot en met 3 december 2017
  Meer informatie
 • Kunstroute ARTEXPO

  Kunstkring Kosmos uit Lommel België organiseert ivm haar 30 jarig bestaan een Kunstroute. Op 11 locaties in Lommel tonen 29 deelnemers hun kunstwerken. Ook worden er op diverse plaatsen demonstraties gegeven. Er zijn ook 3 kunstwerken te winnen. Meer info en de route zijn op de website te vinden.
  Diverse locaties in Lommel, Weerstandslaan 9, Lommel, België
  23 september 2017 tot en met 24 september 2017
  Meer informatie
 • Lijnen en Vezels

  De kunstenaressen Elsa van den Hoogen en Lucie Haentjens exposeren samen hun kunstwerken. Elsa van den Hoogen toont een groot deel recent grafisch werk. Lucie Haentjens is een textiel kunstenares en laat u een groot aantal nieuwe werken zien. Zij vinden dat hun kunst een ambachtelijke inslag heeft en elkaar daardoor aanvullen voor een gezamenlijke expo. Opening op 18 juni van 15.00 tot 17.00 uur
  Galerie De oude Barrier, Luikersteenweg 773, Hasselt (Wimmertingen), België
  18 juni 2017 tot en met 12 juli 2017
  Meer informatie
 • Wintersalon

  De Wintersalon is een jaarlijkse tentoonstelling van Koninklijke Kunstkring Heikracht uit Neerpelt (B). 20 Leden exposeren recente kunstwerken in diverse disciplines. De toegang is gratis
  CC De Adelberg, Adelbergpark 1, Lommel, België
  6 februari 2016 tot en met 14 februari 2016
  Meer informatie